Какви пчелни продукти можем да внедрим в ежедневието си?

Пчелните продукти са сред най-тачените храни и козметични средства. Те разполагат с уникален химичен състав, имат множество терапевтични свойства, грижат се за естествената ни красота, а освен това са вкусни и са изцяло безвредни, ако нямаме индивидуална непоносимост към тях.

Пчелните продукти, освен всичко друго, се характеризират и с разнообразие. Отделните им представители често са върха на веригата със средства за третиране на различни проблеми, в качеството им на превантивни методи са за общо подсилване на организма или отделен орган.

Вижте как можете да подобрите качеството си на живот, собственото си здраве, а дори и външния си вид, като внедрите максимално повече пчелни продукти в своето ежедневие.

 

Прополис за превенция и атака срещу гъбичките

 

Прополисът, познат още и като пчелен клей, се смята за уникално антибактериално средство, което често се справя и напълно самостоятелно срещу редица патогени. В народната медицина той се препоръчва срещу гъбички, както и при кокоши трън, който ако не сте знаели досега, е форма на човешки папиломен вирус. Освен това, прополисът се препоръчва и за вътрешен прием в сезона на грипа и настинките, за да подсилите защитните сили на организма си.

 

Пчелно млечице за увеличаване на вашето КПД

 

Пролетна умора, спад в имунитета, забързано ежедневие, стресът, твърде много ангажименти – всички тези фактори във вашия живот рано или късно ще изстискат и последните останали сили в тялото. Тогава започва една продължителна хронична умора, придружена не само с мускулна слабост, но и с намалена концентрация, повишена тревожност и дори невъзможност да се справяте добре в работата си, в училище и така нататък.

Срещу целия този порочен кръг може да използвате естествения тоник, наречен пчелно млечице. Той действа като адаптоген за тялото и бързо възстановява нарушения в него баланс.

 

Пчелната отрова като лекарство

 

Вярвате или не, отровата на пчелите всъщност може да ви помогне в редица случаи. Най-често нейното приложение се свързва с хроничните заболявания. Както знаете, те не се лекуват, но ако се поддържат и контролират, можете спокойно и лесно да се радвате на качествен живот.

Пчелната отрова е високоефективен противовъзпалителен агент. Възпалителните процеси в тялото, от друга страна, са основният обединяващ фактор за повечето видове хронични заболявания. Особено ефикасна е пчелната отрова срещу болки в ставите и мускулите. Тя обаче може и да се използва при добро здраве и за по-бързо възстановяване след тренировка.

 

Повече мед в ежедневната ви диета

 

Здравословният начин на хранене е ключов елемент в превенцията срещу редица видове заболявания. За щастие, планетата Земя е богата на множество полезни храни, които могат да ни помогнат в тази мисия, а и да поддържат тялото ни в оптимално състояние.

Включването на традиционен пчелен мед в диетата ще ви донесе множество ползи. Редовната консумация на мед подсилва имунитета, подобрява храносмилането, действа тонизиращо за сърдечно-съдовата система и ни носи много енергия и тонус. Ако не сте факир в кухнята, достатъчно е да се придържате към прием на прости комбинации като натурален мед с тахан ежедневно.

 

Пчелен восък за естествената ни красота

 

Антибактериалният му ефект може да се прилага по кожата. Без значение от конкретния произход на възпаление, раздразнение или друг тип дискомфорт пчелният восък незабавно води до успокояване на епидермиса, но едновременно с това подсилва кожната бариера. По този начин трите дермални слоя биват предпазени от бъдещи дерматологични проблеми.

Когато използвате пчелни продукти, винаги предварително се осведомявайте за техния произход и ниво на качество. Само по този начин ще си гарантирате всички техни полезни свойства и здравословни предимства както за тялото, така и за духа, и мозъка.