Какви са предимствата на еко лосионите за слънце?

Първото нещо, което трябва да вземете предвид, е кожата на тялото ви. Определено не искате да я съсипвате с токсини, които ще се абсорбират в кръвния ви поток. Освен това искате да намерите продукт, който не е изпълнен с химикали, които могат да предизвикат алергични реакции и други видове странични ефекти. Ползите от екологичните лосиони за слънце могат да бъдат добро допълнение към рутинната ви лична грижа.

Нека разгледаме и какви са предимствата на екологично проектирана слънцезащитна серия за лице и тяло:

  1. Първото предимство на екологично чистия лосион за слънце е, че той не съдържа агресивни химикали или консерванти. Това означава, че той няма да предизвика никакви раздразнения или алергии, когато влезе в контакт с кожата ви. Важно е да запомните, че съществуват много различни видове алергии и организмът на всеки човек реагира по различен начин на определени химикали.
  2. Екологичните лосиони за слънце също така са склонни да имат повече естествени съставки в сравнение с традиционните слънцезащитни продукти. Това означава, че те няма да запушват порите или да дразнят чувствителните зони на тялото, като например около очите или устата (особено ако имате чувствителна кожа).
  3. Друго предимство на използването на екологични слънцезащитни лосиони е, че те не съдържат парабени или синтетични аромати. Известно е, че тези съставки предизвикват реакции с кожата на някои хора, така че те трябва да се избягват, ако искате да сведете до минимум вероятността от отрицателна реакция. Ако използвате екологичен слънцезащитен продукт, не забравяйте да проверите етикета за тези съставки, преди да го нанесете.
  4. По-добре за околната среда – Основната причина, поради която повечето хора избират слънцезащитен продукт, е, че са загрижени за собственото си здраве, но трябва да помислят и за околната среда. Ако търсите начин да се предпазите от вредните лъчи, без да вредите на Земята, потърсете вместо това еко лосион. Еко лосионите за слънце се произвеждат като неутрален по отношение на климата продукт с по-малко въглеродни емисии. Производственият процес използва по-малко енергия от конвенционалната козметика и следователно причинява по-малко емисии на CO2.
  5. Основното предимство на използването на този крем е, че не съдържа химикали като октокрилен и хомосалат, за които е известно, че предизвикват алергии при някои потребители. Освен това съдържат витамини А и Е, които помагат да защитите кожата си от ефектите на преждевременното стареене, причинени от излагането на ултравиолетови лъчи от слънцето.
  6. Бета-каротинът се добавя в слънцезащитните продукти, защото помага за блокирането на UVA лъчите. Съставката често се използва в комбинация с други UV филтри. Той се превръща в ретинол в организма. Ретинолът е активна форма на витамин А, която стимулира обновяването на кожата, бори се с тъмните петна и предпазва от увреждане от слънцето. Количеството бета каротин в даден продукт определя колко ретинол съдържа, така че продуктите с по-висока концентрация ще осигурят повече ползи от тези с по-ниско количество.

В състава на слънцезащитните продукти често се използват химически и минерални филтри. И така, какво трябва да знаем за тях?

В света на слънцезащитните продукти има два основни вида филтри: химически и минерални. Химичните филтри предпазват от UVA и UVB лъчи, но могат да предизвикат хормонални смущения, алергични реакции и кожни раздразнения. Минералните филтри предпазват и от двата вида лъчения, но при нанасяне образуват бял филм върху кожата.

За максимална защита от слънцето дерматолозите препоръчват комбинирането на минерални и безопасни химически филтри в един продукт. Това осигурява широкоспектърно действие и в същото време защитава. Имайте предвид, че колкото по-висок е SPF на даден продукт, толкова повече слънцезащитни филтри съдържа той.