13 признака, че не се движите достатъчно

Ставите ви са сковани
Болезнените, трудни за движение стави понякога могат да бъдат признак на възпалително състояние като артрит или автоимунно заболяване. Но ставите също могат да се втвърдят, ако не ги използвате достатъчно. Разработете ставите, за да нямате проблеми в бъдеще, които да ви причиняват болка.

Има недостиг на въздух
По същия начин, по който бицепсите стават по-слаби, когато не ги използвате, мускулите, които помагат на белите дробове да вдишват и издишват, докато дишате, губят сила, ако не ги упражнявате редовно. Колкото по-малко тренирате, толкова повече се задъхвате, дори по време на прости ежедневни задачи.

В лошо настроение си
Липсата на движение вреди не само на вашето физическо здраве. Може също така да увеличи чувството на тревожност и депресия. Изпомпвайте кръвта си редовно. Кардио тренировки като ходене, колоездене, плуване или бягане ще подобрят и стабилизират настроението ви и дори ще повишат самочувствието ви.

Винаги имаш срив
Чувствате се мудни и уморени през повечето време? Упражнението помага за доставянето на кислород и хранителни вещества до вашите тъкани. Ако прекарвате по-голямата част от времето си седнали, те не получават толкова кислород, колкото им е необходимо, за да ви поддържат във форма.

Вашият метаболизъм се забавя
Хората с „бърз“ метаболизъм може просто да се движат повече – дори това движение да е забързано. Колкото по-активни сте, толкова повече калории изгаряте с всяко движение.

Тревожи се за безсъние
Ако ви е писнало да броите овце през нощта, станете и се раздвижете през деня. Когато тренирате редовно, вие заспивате по-бързо и спите по-дълбоко през цялата нощ.

забравяш нещо
Редовните упражнения карат тялото ви да произвежда повече химикали, наречени фактори на растежа. Те увеличават производството на кръвоносни съдове в мозъка ви. Колкото повече кръв отива в мозъка ви, толкова по-добре можете да мислите, помните и вземате решения.

Вашето кръвно налягане се повишава
Прекарването на по-голямата част от времето ви в седнало положение увеличава риска от сърдечни заболявания. Това отчасти се дължи на факта, че е по-вероятно да имате високо кръвно налягане, което е основен рисков фактор за сърдечни заболявания като исхемична болест на сърцето и инфаркт.

имате преддиабет
Когато физическата активност е редовна част от живота ви, за тялото ви е по-лесно да контролира нивата на кръвната захар. Стабилните нива на кръвната захар ви предпазват от опасната зона на диабет тип 2.

боли те гърба
Когато вашите основни мускули са отслабени поради липса на употреба, те не могат да поддържат гърба ви както трябва. Това значително улеснява настройването на мускулите на гърба при ежедневни движения като изправяне или разтягане. Пилатес, йога и други упражнения за разтягане са добри за укрепване на гърба ви.

Винаги искате да ядете
Изглежда, че бихте гладували по-често, ако тренирате повече, но обикновено е вярно обратното. Аеробните упражнения като колоездене, плуване, ходене и бягане могат действително да намалят апетита ви, защото променят нивата на определени „хормони на глада“ в тялото ви.

Често боледувате
Изследванията показват, че колкото по-умерено активни сте, толкова по-малко вероятно е да хванете настинка или други микроби. Когато превърнете упражненията в навик, имунната ви система се укрепва.

Кожата ви е загубила блясъка си
Ако кожата ви изглежда по-матова от обикновено, това може да се дължи на липса на движение. Някои изследвания показват, че умерените упражнения подобряват кръвообращението и имунната система, което помага на кожата ви да изглежда млада.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *