Познати и лесни средства за борба с вирусите

Преди всичко трябва да се направи предпоставка: тези с тежки симптоми не трябва да разчитат на домашни средства, а се нуждаят от помощта на професионален лекар. От друга страна, тези, които се заразяват с новия коронавирус в лека форма, случай, който интересува повечето хора, вероятно могат да се измъкнат, като спазват няколко прости правила.

 

При леки симптоми

Въпреки че това са мерки, които се оказаха полезни срещу обикновената настинка, все още не е ясно до каква степен могат да бъдат ефективни в настоящата ситуация, тъй като все още не са тествани върху хора за новите коронавируси.

 

Преди да предприемете каквито и да било действия, се консултирайте с вашия лекар!

 

Хидратирайте се: влажните лигавици са в състояние да се борят с вирусите по-ефективно, защото техният естествен механизъм за самопочистване работи по-добре, отколкото при сухите лигавици. Освен това, в случай на инфекция, тялото се нуждае от повече течност от нормалното.

 

Като цяло пиенето на топли напитки е отлично решение, например инфузия на градински чай с мед (или захар) и лимон. Когато медът се разтопи, той отделя своеобразен „дезинфектант“. Ако приемате достатъчно течности, урината ви е бистра. Тези, които предпочитат студени напитки, могат например да направят много концентрирана запарка от градински чай и да я използват за приготвяне на кубчета лед за смучене. Дъвченето на дъвка, смученето на кисели или билкови бонбони стимулира слюноотделянето.

 

Възстановяване на енергията, евентуално като останете в леглото: това бабино лекарство вече не е на мода днес, но винаги е ефективно при заболявания, които причиняват треска. Ако температурата се повиши, можете да правите компреси на прасците: докато общото здравословно състояние е добро и треската не е висока, не е необходимо да се вземат специални мерки. Когато се появи треска, имунната защита е още по-активна.

 

Компресите за тяло помагат за понижаване на температурата. За да ги приготвите, просто потопете две кърпи във вода, поръсена с оцет, увийте ги около прасците и покрийте всяка с кърпа. Това лекарство трябва да се използва само ако краката са топли. Друг по-ефективен метод е да се доверите на лекарствени продукти и средства за борба с вирусите.

 

Народна медицина

Лечебни растения:

При поява на първите симптоми се препоръчва прием на ехинацея, корен от здравец, джинджифил, женско биле или кора от канела. В няколко лабораторни експеримента е доказано, че екстрактите от тези лечебни растения са ефективни срещу вируси, обяснява фармацевтът д-р sc. нац. Беатрикс Фалч от Herbadonna.

 

Предупреждение: ехинацеята не може да се приема непрекъснато в дългосрочен план. Не се препоръчва за хора, страдащи от автоимунни заболявания. Също така трябва да се избягва в случай на алергия към композити (като арника, лайка, невен, бял равнец). Коренът от здравец може да повлияе на съсирването на кръвта и действието на пеницилина. Могат да се появят и алергични реакции, затова винаги се консултирайте с вашия лекар или онлайн аптеката, на която може да се има доверие.

 

Не се колебайте да се погрижите за здравето си превантивно, защото ще усилите имунната си система и ще преминавате по-леко през заболявания.